Д-р Дулитл во вистински живот! Оваа млада девојка има спасено над 200 животни

Оваа млада девојка вели дека спасила скоро 200 животни, вклучувајќи крави, свињи, јазовци и алпаки.

Адри Рејчел, 33, од Атина, Џорџија, САД, го спасува секое животно на кое му е потребна нејзина помош и управува со „Светилиштето за диви животни“ од нејзината фарма на  југ.

Секоја година, таа вели дека троши околу 50.000 долари осигурувајќи се дека животните „ќе напредуваат, а не само преживеат“ и дека нејзиниот дом се претворил во заложништво за животни.

Таа за  изјави: „Животните кои се во опасност отсекогаш како да ми минуваат низ патот“.

Таа вели дека не сака само да ги задоволува нивните основни потреби, туку дека секогаш ги надминува нивните основни барања за живот, сакајќи да бидат разгалени и „да напредуваат наместо само да преживеат“.

Адри додаде: „Тоа е мојот рај на Земјата, но тоа е технички многу напорно. Ова е особено точно затоа што животните се генерално запоставени, постари или нездрави“.

Таа потроши околу 50.000 долари за материјали во текот на минатата година за светилиштето, со просечна сметка за храна од 1.300 долари месечно и нега на ветеринари околу 10.000 долари на годишно ниво.

Но таа рече дека нема да го отвора своето светилиште за јавноста, и покрај тоа што е извор на приход, бидејќи верува дека тоа е стресно за животните.

Адри се надева дека ќе сподели доволно на социјалните мрежи за да добие донации од луѓе кои се исто така љубители на животни.

Обожавателката на Ј.Р.Р. Толкин, која повеќето нејзини животни ги именува според ликовите во трилогија Lord Of The Rings, додаде: „Знаејќи дека им нудам безбедно место за лекување, му дава цел на мојот живот“.

Адри се грижи за животните секој ден, без одмор,  работејќи од утро до вечер, но вели дека „ја сака секоја минута од тоа“.