Да се качиш на сцената и да успееш да ѝ го украдеш шоуто на Џеси Џеј вака (с)облечена, мора да си роден за шоу бизнис

Не се оди на концерт на Џеси Џеј само за да слушаш музика, а сепак дечкото успеа во тоа, со својата креативност и моќ за комуникација со публиката.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.