Далеку од „Американскиот сон“: Фотограф покажува како изгледаат животите на најсиромашните Американци

Американскиот сон за некои не е реалност во која живеат. За некои, сè уште е сон. Некои од овие луѓе се разбудија од сонот поради тешките околности на социоекономската реалност. А за другите, Американскиот сон е кошмар. Луѓето за кои зборуваме се обесправените луѓе кои живеат под прагот на сиромаштија, кои живеат од ден за ден борејќи се за парче леб.

Фотографот Јоаким Ескилдсен реши да ги опфати оние помалку среќни кои живеат во САД. Тој успешно ја открива потресната реалност на луѓето кои живеат не во земјата на слободните, туку во земјата на економски превирања. И тоа не влијае само на неколку несреќни индивидуи, туку на цели заедници.