Дали гледате куче или човек? Оптичка илузија во снежна шума го збуни интернетот

Оптичката илузија ги остави луѓето „дезориентирани“ и „збунети“, се чини дека се гледа фигура како оди во шума или црна пудла што истрчува од шумата.

Сликана во шума покриена со снег, сликата зачуди илјадници луѓе кои дебатираа за она што го видоа.

Фотографијата, направена на непозната локација, е широко распространета од корисниците на Фејсбук ширум светот, а луѓето се поделени со сврдењата, со многумина верувајќи дека е прикажана мала фигура која оди во шумата и носи ранец. По подетален преглед, јасно е дека сликата е всушност црна пудлица која трча кон камерата, или можеби не?

Што гледате вие?