Дали продавачот постапи правилно, со нервозната жена која му плати за пивото на понижувачки начин

Луѓето се лутат и навредуваат кога ќе почнете да се однесувате со нив, како што тие се однесуваат со вас.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.