Дали жените да се мажат од љубов или за пари? (виц)

Си биле три другарки.
Првата се омажила од љубов, но постојано ѝ недостигале пари и луксузен живот.
Втората се омажила за пари, но вечно ѝ недостигало внимание и романтични чувства.
Третата воопшто не се омажила и тајно им завидувала на другите две.
А каква е поуката? Поука не може да се извелче. Ама и на жена не може да ѝ се угоди.