„Давај ја ракијата бе!“ Смешна тепачка на двајца пијани за едно шише.

Помалиот успеа да ја земе, но поголемиот не се откажува лесно.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.