Децата се учат од мали нозе дека треба да му помагаат на тато да се пофали пред другарите со новата девојка

Првите и најважни лекции за да бидат успешни инфлуенсери се добиваат каде, ако не во кругот на семејството. Ако тоа е професијата на иднината, на светот не му се пишува добро.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.