Дечкото мислeл дека неговата девојка редовно оди во библиотека, а во тоа време таа…

Кога сме заљубени, подготвени сме на девојките да им простуваме на сè. Да им веруваме на нивниот збор и понекогаш дури и не водиме сметка за нивните постапки и активности. Иако сме свесни дека некои од нив многу вешто манипулираат со се*сот за да го добијат она што го сакаат.

Овој млад човек по име Сјао од кинескиот град Синај запознал прекрасна девојка кога отишол да студира во Перт, Австралија. Тие почнале да излегуваат, се зљубиле, па дури и почнале да живеат заедно, но тогаш се случила страшна работа – тој ја дознал вистината за нејзините слободни активности.

Девојката редовно одела да спрема испити во библиотеката, а и многу често била зафтена. Вистината случајно ја открил братот на Сјао, кој дошол на гости, се запознал со девојката, а потоа му испратил порнографско видео н својот брат во кое тој си ја препознал својата сакана.

Подоцна се покажало дека девојката работи како „ескорт“, односно придружничка за пари, која е подготвена да се сретне со секој и да направи сѐ за пари. Сјао решил да ја разјасни ситуацијата и директно да ја праша. Ѝ ја испратил следнава фотографија и еве го нивниот разговор:

– Сакам да те прашам. Оваа девојка да не те потсетува на некого? Вака ли ти одиш во „библиотека“?
– А зошто ме прашуваш кој е на оваа фотографија. Сè е јасно.
– Зошто ти требаше сето ова?
– Го правам тоа за пари, за што друго. Сфати како сакаш, не ми е гајле.

И на крај следува најпатетичниот дел. Сјао дури и после ова, бил подготвен да ѝ прости на девојката, под услов да се откаже од тоа што го работи. Но, таа ставила крај на сѐ и прекинала секаков контакт со него.