Дечкото ќе ви покаже како изгледа секојдневието во Тајмир

Оваа година, зимата беше успешна: Белорусите видоа снег за прв пат по две години, па дури и успеаја да се изморат од снежните бури во пресрет на затоплувањето. Но, она што Белорусинот го смета за снежна бура е убав ден во Тајмир, Русија.

Во различни населби на полуостровот Тајмир, лоцирани надвор од Арктичкиот круг, температурата на воздухот беше поставена во опсег од –28 ° С до –40 ° С. Најголемата населба лоцирана јужно од полуостровот е градот Норилск со 181.000 жители. Сега во Норилск е -34 ° С.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!