Децата ги нашле новогодишните играчки на мама, а мама била прилично непослушна и пaлaвa

Таткото се разбира е главниот сеирџија во приказната и се прави како да не знае што се случува, па бара објаснување од мајката.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.