Децата никогаш во животот нема да ја заборават оваа Нова Година, но и никогаш нема да им го простат ова на нивните родители – дебили

Децата се многу искрени, многу чисти, нерасипани и многу чувствителни суштества. На ваков начин да им ја уништитш фантазијата, само за ти да се насмееш на нивна сметка, едноставно е премногу дебилно.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.