Дедото најискрено одговара на анкетата: Што гледате на ТВ?

Вести, невести… Колку поголи, толку подобро :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.