Дедото што седел крај Вардар (виц)

Еден постар дедо седи крај Вардар и ги чита денешните наслови во весникот:
„Министерот за образование по 5-ти пат не успеа да ја положи матурата!“
„Министерот за здравство падна чекајќи во редот на Клиничкиот центар во Скопје!“
„Умре пратеник од глад, само 1 месец откако почна да зема минимална плата!“
Задоволен дедото, конечно ја фрли златната рипка назад во реката…