Денешните деца се повешти со технологијата од наставниците, па еве како следат онлајн настава

На површина излегоа сите проблеми со образовните системи, кои со години очајно се трудеа да им го задржат вниманието на новите генерации со креда и табла. Да ја прифатеа технологијата на време и да се вклопеше во наставата, немаше сега системот да биде во толкава паника.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.