Денешните деца (виц)

21 век. Петгодишно девојче во градинка ѝ се фали на својата другарка:
– Си имаме нов татко!
– Како се вика?
– Перо…
– Перо Богдановски?
– Да.
– Аа, тој е добар! Ми беше мене лани.