Детективски загатки со пресврт што можат да ви го напрегнат мозокот

Еден начин да ја подобриме нашата способност да расудуваме и анализираме работи е да го обучиме мозокот со загатки што нѐ тераат да размислуваме. Можеби на почетокот е малку незгодно, но со текот на времето, може да се изненадиме колку брзо можеме да ги решиме. Сврете ги потребните картички за да го проверите вашиот одговор.

Компанијата на г -дин Вилсон имаше сериозни финансиски проблеми. Еден ден, човекот повикал полиција. Тој рече дека некој провалил во неговата канцеларија: „Тие ми го украдоа сефот со се што имав“.

Полицајците го прашале човекот зошто е сигурен дека тоа се „тие“. Полицијата веднаш сфати дека г -дин Вилсон лаже.

Откако била ограбена банка, полицијата пронашла торба наполнета со пари во парк. Лежела помеѓу некои кактуси.

Полицијата уапси 3 осомничени. Не им требаше многу време да откријат кој е крадецот.

Детективот Мартин избирал дијамантски прстен за својата вереница кога човек со црна маска налетал на златарницата. Тој ги натера сите посетители да легнат на подот и го зеде најскапиот накит и пари.

После тоа, Мартин го виде човекот како се качува на црвен мотоцикл и се оддалечува. Полицаецот брзо скокнал во неговиот автомобил и полетал во потера. По еден момент, тој дојде до крстопат – каде треба да оди сега?

Одеднаш, Мартин виде автомобил што доаѓа во спротивна насока. Го праша возачот дали го виде црвениот мотоцикл. Но, тој видел само сребрен кабриолет. Лево се појави сив автомобил. Жената што го возела видела жолт велосипед. А човекот што се појави од десно рече дека видел голем син камион.