Детето најде начин како брзо да учи

Од дома му рекле дека книгата е полна со знаење и дека знаењето треба да влезе во неговата глава.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.