Детето отсекогаш мечтаело да има помала сестра и конечно добило, но му се погодила оваа малава итроманка

Колку и да се местени некои ситуации, импресивно е колку знае да глуми малата и тоа делува симпатично.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.