Девојка го „подесила“ автоматското корегирање на текст на нејзината мајка и жената испрати прилично недолични пораки

Ако никогаш не сте се играле со нечиј автокорект на телефонот тогаш сигурно пропуштате многу. Колку и да е незрело, едноставно не можете дека резултатот е пресмешен.

Особено ако се работи а вашите родители кои не се разбираат во технологија и почнуваат да паничат.

Никола Торп, актерка од Англија решила да го смени автоматското корегирање на текст на нејзината 61-годишна мајка и подоцна создаде незгодна размена на пораки со жената која ѝ ја чувала мачката. 30-годишната Никола била на одмор со мајка си, кога таа добила идеја да се плетка со нејзиниот телефон и додала голем број на замена на текст за едноставни зборови како на пример „здраво“.

Тогаш таа сподели што се случи кога нејзината 61-годишна мајка се обиде да напише невина текстуална порака до жената која ѝ ја чувала мачката. Никола ја сподели смешната размена на Твитер.

Поради заменетите зборови пораката на нејзината мајка гласела вака: „Сe*с занданите на Келн, Џен, кучешки гради тука. Не. Јас не го напишав тоа. E*и се. Дали ќе ги исчистиш ли пи*кeстите тeс*иси од мачешкиот измет.“