Девојка на улица клоца кучиња затоа што не ги сака

„Луѓето понекогаш зборуваат за ѕверската суровост на човекот, но тоа е ужасно неправедно и навредливо кон животите бидејќи ниту едно животно не би можело да биде толку сурово колку човекот, толку уметнички злобно“, Фјодор М. Достоевски.