Девојка покажа како би изгледале 18 историски личности доколку живееле во денешно време

Перцепцијата за изгледот на луѓе кои живееле во минатите времиња е формирана во нас од нивните портрети и статуи.

Графички дизајнер и љубителка на историја Бека Саладин реши да ја комбинира својата професија со страста и покажува како би изгледале познатите луѓе од минатото, ако тие би живееле во наше време. Погледнете како би изгледала Клеопатра, Цезар, но и Александар Македонски во сегашноста.

1. Нефертити

2. Елизабета Прва

3. Гај Јулиј Цезар

4. Калигула во младоста

5. Агрипина Помлада, сестра на Цезар и мајка на царот Нерон

6. Марија Антоанета

7. Ана Болејн

8. Бенџамин Френклин

9. Мона Лиза

10. Џејн Остин

11. Абрахам Линколн

12. Кралицата Викторија

13. Принцот Алберт

14. Анастасија Романова

15. Луј XV

16. Наполеон I Бонапарта

17. Клеопатра

18. Александар Македонски