Девојката дознала дека нејзиниот дечко спиeл со нејзината најдобра другарка, па реши преку снимање видео за на интернет да ѝ каже

Изневерената го снима видеото и ѝ вели да најдобрата другарка да играат игра „Дали попрво би направила едно или друго“. Првото прашање беше „Дали попрво би ги покажала грaдитe на забава пред куп момци или би спиaлa со мојот дечко?“

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.