Девојката се насмеа за прв пат по многу години откако екстремна операција ѝ ја поправи „деформираната“ вилица

Козметичарка со необично истакната вилица се чувствувала како „вонземјанин“ со години, но сега таа се насмеа за прв пат по многу години по исцрпувачката операција на вилицата.

Миа Дакворт се борела со проблемите поврзани со вилицата уште од млада возраст, принудувајќи ја да доживее физички проблеми и психички, нанесени од насилниците во училиштето.

Таа со години копнеела за операција која ќе ѝ го смени животот и конечно 21-годишната девојка издржа 4-часовна операција, во која и долната и горната вилица ѝ биле скршени и повторно наместени со завртки. Поради сериозноста на истакнатата вилица горните и долните заби на Миа никогаш не се сретнале, оставајќи ја во агонија бидејќи нејзината вилица се изместувала.

Иако сакала да направи операција уште од мала таа морала да носи специјални протези 9 години пред тоа да се случи. Сега таа вели дека се чувствува како „нова жена“.

„Операцијата го смени мојот живот на повеќе начини што можете да замислите. Мојата вилица многу влијаеше на мене ментално. Се чувствував грдо и ужасно. Споредувајќи се со моите пријатели, ми беше како да сум вонземјанин. Но, првиот пат кога погледнав во огледало, откако се спуштија сите отоци од операцијата, се чувствував среќен. Конечно се чувствував убаво.“, објаснува Миа.

Таа вели дека откако заздравела од операцијата првата работа што ја направила била да загризе цело јаболко. Благодарение на операцијата Миа повеќе нема да има тешки главоболки и редовната болка која ја имала во вилицата. Девојката додава дека иако поминала 3 недели во болка и отоци сепак сето тоа вреди, затоа што целосно ѝ го променило животот.