Девојче спасило бумбар и ова се претворило во интересна приказна

Лејси Шилинглау од Ковентри најде голем бумбар како лежи на патот. Крилото му беше стуткано. Девојката се обидела да го стави бумбарот на побезбедно место и го однела до цвеќињата во блискиот парк, но инсектот веднаш се вратил кај неа.

Сега бумбарот живее со семејството на девојчето и постојано се враќа, и покрај обидите да го изведат надвор. Тој дури спие и масата во спалната на спасителот.

Бумбар одбива да ја напушти девојката, па дури и ја придружува за време на шопинг и куглање.

Тинејџерката го храни бумбарот со шеќерна вода, мед, џем од јагоди, па дури и бонбони. Покрај тоа, инсектот сака колачиња.

Во исто време, бумбарот никогаш не го искасал девојчето, иако всушност има убод.