Девојчето сега ќе ви каже зошто сака да оди на училиште и не е далеку од вистината!

Прво ќе си играме, па ќе учиме, па пак ќе учиме, па ќе одиме на факултет…

По факултетот ќе се вработиме и ќе работиме, а потоа… а потоа ќе умреме.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.