Девојка по грешка се издрогира со необична и опасна дрога

Рафаела Вејман на TokTok сподели застражувачко искуство кога таа и нејзината пријателка се издрогирале со мирисање на цвет.

На видеото, Вејман, позната како @songsbyralph на TikTok, бјасни дека таа и нејзината најдобра пријателка оделе кон куќата на друга пријателка и не можеле да престанат да го мирисаат цвеќето што го нашле. За жал, ова не било обичен цвет, девојките мирисале растение познато како едно од „најстрашните дроги во светот“.

@songsbyralphWhen the flower turns on you 🌸☠️ #storytime #summer #flower #oops

♬ Into The Thick Of It! – The Backyardigans

Во клипот, Вејман објаснува дека откако го мирисале цветот, отишле на забавата на нивната пријателка, но морале да заминат:

„Кога пристигнавме на роденденот на нашата пријателка, двете одеднаш се почувствувавме многу лошо и моравме да заминеме“.

„Кога се вратив дома, заспав, имав луди соништа, а доживеав и ноќна парализа за прв пат во мојот живот“.

Како резултат на овој чуден инцидент, девојката истражила за цветот.

„Излезе дека цветот е отровен и случајно се издрогиравме како идиотки“.

Цветот за кој станува збор е бурунданга, исто така познат како „ѓаволски здив“ – халуциногена и потенцијално смртоносна дрога.

Вдишување на дрогата во поголеми дози може да има опасни последици. Познато дека во Колумбија, дури 50 000 луѓе годишно се хоспитализирани поради предозирање со бурунданга.