Дилерите во дворот треба да си ги сменат гаќите по овој потег

Опасноста секогаш демне, некогаш е полицијата, некогаш итриот комшија.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.