Директори на кинеската компанија ЛАЗАТ на подот пред вработените како казна за „лошо завршена работа“

Обично се навикнавме да гледаме видеа каде што директорите ги тераат вработените во Кина да се понижуваат на секакви начини затоа што не успеале да завршат некоја работа. Но, овој пат е различно. Во оваа видео потчинети и понижени се главните во фирмата, односно директорите и менаџерите.

Видеото се вели дека е снимено во провинцијата Џилин. Главните во фирмата доброволно се казнуваат на овој начин пред вработените затоа што не успеале да ги постигнал целите кои самите ги поставиле на почетокот на претходната година.