Директорката за јавно здравје од САД сега со свој пример ќе ви објасни како да го спречите коронавирусот

Сара Коди, директорот за јавно здравје за округот Санта Клара, Калифорнија, реши да одржи прес на кој со сета своја стручност ќе им објасни на луѓето што НЕ треба да прават за време на епидемијата на коронавирусот.

Таа вели: „Денес работете да НЕ ГО ДОПИРАТЕ лицето, бидејќи главниот начин на ширење на вирусите е кога си ги допирате своите усни, нос или очи.“ Е потоа видете сами што направи директорката…

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.