Дизајнерка обвини кинески бренд за евтино и масивно копирање на нејзината облека

Американски го обвини кинескиот производител на евтина облека Шеин дека масовно ги украл нејзините дизајни. Бејли Прадо објави серија објави, во кои изјави дека Шејн копирале 45 дизајни на гардероба што ги создала за свој бренд во текот на три години. „Зошто Шејн ја продава мојата облека на милиони клиенти кои не знаат за моето постоење“, вели таа огорчена.

Таа се обидела да го контактира Шејн, но не добила одговор.