До -17 °C: Англија ја зафати најстудената зима во последната деценија

Англичаните мораа да се одвикнат од дождот и да се навикнат на снегот, студот и мразот. Тие од 2010 година немаат почувствувано вакви температури кога најниската достигна – 17 во вечерните часови, а и во текот на денот нема многу разлика.