Додека домаќинката готвела во кујната, забележала нешто под мијалникот, па повикала професионалци

40-гидишна домаќинка од Краби, Тајланд, која го забележала смртоносниот влекач, раскажува:
„Јас бев екстремно шокирана, кога видов змија како се крие под мијалникот. Некако успеав да се соземам и да ги повикам луѓето да ја фатат змијата.“

Наместо очекуваната мала змија или евентуално гуштер, никој не верувал дека луѓето ќе извлечат 4 метри долга кралска кобра.

Професионалците објасниле дека змијата најверојатно барала храна, затоа што во природата ја имало малку. Откако ја фатија, ја пуштиле назад во џунглата.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!