Додека Европејците се дома, Австралијците и Новозеландците се забавуваат

Додека голем број Европејци се ставени во карантин дома, илјадници ентузијасти на коњски трки се собраа за класиката „Волшебни милиони“ на Голд Коуст во Австралија, каде што коронавирусот практично не постои. 16 000 луѓе без маски се журкаа со алкохол. Слични сцени се видени во соседен Нов Зеланд, каде десетици илјади луѓе се собраа на рагби-стадионите и концертните локации.