Додека мажот е на службен пат (виц)

Мажот отишол на службено патување и ѝ се јавува на жената вечерта во 11 часот:
– Душо, што правиш во моментот?
– Си легнав да спијам, ама не можам да заспијам, па си пуштив и малку музика во позадина, а ти?
– Јас те гледам како се вртиш и не можеш да заспиеш, во кафичот сум позади тебе!