Додека ние ја чекаме зимата Буенос Аирес сруши рекорд за најтопол ден

Сега имаме, според календарот, длабока есен и на некои места веќе имаше мразови, а во Аргентина пролетта и температурата рушат рекорди. Градот Буенос Аирес го имаше најтоплиот ден оваа година и го собори рекордот за октомври. Во 16 часот, термометарот достигна 36,1 ° и ја надмина претходната ознака, која беше 35,6 ° C во 2014 година. Националната метеоролошка служба потврди дека градот го имал најтоплиот ден оваа година. Соочени со оваа ситуација, тие препорачаа да се пие повеќе, да се намали физичката активност, да не се изложува на сонце помеѓу 11 и 17 часот, да се носи лесна облека и да се бараат проветрени места. Со оглед на ваквото време, некои луѓе во рамките на своите можности решија денот да го поминат на отворено.