Додека жената била трета смена на работа (виц)

Се враќа жената од трета смена и го прашува мажот:
– Кириле, зошто масата е толку чиста? Ни трошки ни дамки… Абе ти сношти воопшто јадеше ли нешто или ракија вечераше?
Папагалот од кафезот се јавува подло:
– Срцка, не чисти толку детално, оваа мојата кокошка ќе почне да се сомнева…