Доказ дека Јапонија е како од друг универзум

Јапонија е земја со уникатна култура која жителите на другите земји никогаш не можат да ја запознаат целосно. Има многу фотографии кои го покажуваат јапонскиот начин на живот, но ние ги издвоивме овие и сигурни сме дека благодарение на нив, другите луѓе можат да научат многу интересни работи за земјата на изгрејсонцето.

Водата во одводните канали е толку чиста во некои јапонски градови што риби пливаат во нив.

Излезе дека коцкастите лубеници не се баш за јадење. Еве како изгледаат внатре.

Овие бели јагоди можете да ги најдете на пазар и чинат 4- 5 долари. Имаат вкус на ананас

Во принцип, Јапонците се многу законски и дисциплинирани луѓе. На пример, никој не би се качувал по страната на скалилата наменети за симнување.

Возачите на оваа земја се навикнати на паркирање во рикверц.

Лифтовите често имаат седиште што може да се користи како тоалет во итни случаи.

Можете да купите исушени инсекти.

Во јапонските ресторани, тие носат „осибори“ пред да послужат храна. Ова е влажна крпа со која гостите можат да ги избришат рацете.

Јапонија има „острови за мачки“. Некои од нив се Аошима, Аиношима и Ташироџима.