Доколку ја испиеш и последната чашка сѐ паѓа во вода, буквално

Понекогаш не сме свесни дека еден чекор нѐ дели од пропаста.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.