Доктор – оптимист (виц, црн хумор)

Пациентот пред операција:
– Докторе, мислите ли, дека сѐ ќе помине добро?
– Се разбира. Сум ја правел оваа операција 127 пати! – го смирува докторот. – Крајно време е да ми успее!