Доктор открива што можете да направите со екстремитетите по ампутација и луѓето се шокирани

Sвездата на Тикток, д -р Каран Раџан им кажа на своите 4,2 милиони следбеници за морничавата страна на ампутацијата и објасни дека на луѓето им е дозволено да ги чуваат деловите од телото.

 

Д -р Рајан беше прашан: „Што се случува со деловите на телото откако ќе бидат хируршки отстранети?“

Тој рече:

„Постојат три можни сценарија. Се додека делот од телото е ослободен од патогени и не претставува ризик за јавната безбедност, можете да го чувате. Точно, можете да побарате да го задржите ампутираниот дел од телото“.

Д -р Рај продолжи да објаснува дека повеќето болници чуваат делови од телото на луѓето околу 28 дена. По оваа временска рамка, тие одат во медицински отпад.

Ако живеете во Обединетото Кралство, не можете легално да ги кремирате екстремитетите на некој што е се` уште жив, бидејќи според законот е потребно да имате потврда за смрт за да можете да кремирате човечки останки.

Имајќи го ова на ум, на луѓето им е дозволено да ги закопаат деловите од нивното тело. Според д -р Рај, „насекаде по гробиштата има посветени места за погребување на екстремитетите“.