Докторот и пијанистката (виц)

Докторот и вели на пациентката:
– Сосема ќе оздравите ако престанете да свирите на пијано.
Откако пациентката разочарана си заминала дома, сестрата го прашува докторот:
– Докторе, а каква врска имаше свирењето пијано и нејзината болест?
– Живее еден кат над мене.