Домаќинката знае финта како најбрзо да откачи човек кој сака да ѝ продаде нешто преку телефон

Понекогаш продавачите преку телефон знаат да бидат многу нпорни, па дури и нападни, но имало лек :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.