Домаќинката конечно дошла до правосмукалка и не ѝ е јасно зошто чудото не собира ништо

Бучи силно, ти се чини цела куќа ќе ја светне, а тоа ни трошка не сака да собере.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.