Домашни колбаси (виц)

Таткото меле месо за домашни колбаси. Се враќа 16 годишната ќерка со некаков дечко и му вели на таткото:
– Тато ова е Стефан. Од денес тој ќе живее со нас.
Таткото продолжива да меле, не го ни крева погледот, само вели:
– Добро ќерко и така од Перо уште малку остана.