Домашни миленичиња (виц)

Во продавница за миленичиња. Купувачот:
– Ми требаат 653 болви, 5467 лебарки и 54 глувци!
– Зошто ви треба сето тоа?! – зачудено прашува продавачот.
– Газдарицата ме брка од станот и инсистира сè да било така како што сум нашол кога сум се вселил.