„Дотјерај се мало сестро“: Игуменот Арсеније ја објасни причината за повеќето несреќни бракови

Игуменот на манастирот „Св. Петар и Павел“ одржа говор кој ги насмеа верниците. Тој точно опиша како голем број на луѓе се однесуваат откако ќе се опуштат во брачните води и мора да му признаеме муабетот му држи вода.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.