Драматичен момент кога на минибус му пука гума на автопат, а резултатот се 8 повредени Британци на првиот ден од одморот во Тајланд

Оваа снимка од безбедносна камера го прикажува застрашувачкиот момент на несреќата на пат кон популарното одморалиште Патаја на источниот брег на земјата.

Задното лево тркало на минибусот одеднаш експлодира, па возачот изгуби контрола над возилото и удри во браникот на патот. Четворица патници и неколку куфери летнаа надвор од возилото на асфалтот, но за среќа не настрадаа од другите учесници во сообраќајот.

Сите осум туристи биле однесени во болница при што тројца се сериозно повредени.