Другарката многу се израдува кога конечно најде слободна клупа за седење и се стрча кон неа од мерак

Арно ама, една важна работа не забележа.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.