Другарките конечно ја охрабрија девојката да му се јави на бившиот, но разговорот откри една пикантерија

Разговорот течеше вака. Девојката почна прва:
– Ало, може ли да поразговараме малку?
– Да, претпоставувам. Кажи…
– Знам дека имавме успони и падови, но јас сѐ уште имам чувства за тебе.
– Ти мора да се шегуваш. Што да правам. Дали треба да го заборавам фактот дека ти спиеше со татко ми? Е*и се!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.